close

Netherlands — Belgium — Luxembourg — Germany

Geen zorgen! Wij zijn ook tijdens Corona actief.

From Sinatra to Soul - with Alex you can hear it all

Jazz and soul singer Alex

The best soul hits and a hint of swing - Alex sings it all. With accompaniment from a customized jazz band, Alex creates an unparalleled atmosphere at your party, wedding or event.

Klinkt als...

 • John Legend, Stevie Wonder, Bill Withers, ....
 • Jamie Cullum, Al Green, Otis Redding, Gregory Porter and many others!

Line-up

Check availability 
Check availability 

Great jazz band!

De Jazz Centrale was zeer professioneel in alle opzichten. Hun performance was geweldig, ze hebben de sfeer gemaakt op onze huwelijksceremonie. Alsook op het gebied van communicatie (aanvraag tot afhandeling) was alles perfect. Kortom een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een Jazzband.

Mahtias Devis

Great compliment

Groot compliment voor de zanger en orkestleden. Het was super. Al mijn gasten zeer tevreden.

Jan Versloot

Watch and listen


Echt heel belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de prachtige contrabas, sousafoon of tuba weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! 

Let op: kans op meeswingen!

Samples

Video clip

Overview of the repertoire

Information

Authentic soul comes alive

Bent u voor uw bruiloft, feest of event op zoek naar die ongeëvenaarde klasse van authentieke soul en bovendien op zoek naar een flinke dosis swing uit de '40's en '50's? Dan moet u zeker Alex boeken! Met zijn imposante bos rossig haar is hij een aantrekkelijke verschijning op ieder podium.

Het repertoire van Alex heeft een prachtige focus op de soulhits uit de '70's, maar hij schakelt moeiteloos over naar een wat klassieker repertoire met herkenbare songs van bijvoorbeeld Frank Sinatra. Alex laat zich dan ook voor een groot deel inspireren door grootheden als John Legend, Otis Redding, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Donny Hathaway en James Taylor.

Alex voelt zich op het podium helemaal thuis. En dat zal u merken. Een fijn optreden zonder opdringerig te zijn. Hij vertolkt subtiel de mooiste ballads, en neemt u mee in swingende jazzklassiekers als "All of me" of "Bye Bye Blackbird" en sluit het feest af met een set fijne soul classics als "Lets stay together" en "You are the sunshine of my live".

In de praktijk betekent dit dat we een gemiddeld optreden opwarmen met fijne en herkenbare swing classics, waarna we al snel overschakelen op de groovy ritmes van soul en soms zelfs een vleugje disco!

At which line-ups can Alex be booked?

De stijl en het repertoire van Alex komen goed tot hun recht in combinatie met de groovy bezetting van het Allround Jazz Trio.

Voor nog meer variatie en die échte jazz sound van saxofoon kunt u deze combinatie ook uitbreiden tot het Allround Jazz Kwartet.

Voor kleine of intieme situaties (bijvoorbeeld een diner voor zo'n 30 man), zou u ook kunnen overwegen om Alex te boeken bij ons Piano Duo.

Why the Jazz Central?

 • More than 300 gigs per year
 • A team of enthusiastic professionals
 • Kars carefully selected all musicians
 • Always volume on background music
 • We play throughout the Netherlands and Belgium
 • Well-dressed clothing
 • Atmospheric lighting
 • We provide equipment and instruments
 • 100% certainty that we actually come
Rates 

Atmosphere felt perfectly

Hierbij wilde ik jullie nog even bedanken voor het professionele optreden van Alex en zijn team. We waren erg blij en tevreden met de manier waarop zij een bijdrage hebben geleverd aan onze dag. Ze voelden de sfeer perfect aan! Nogmaals dank en bij een volgende gelegenheid weet ik jullie zeker weer te vinden!

Sander van der Wel

Atmospheric and professional

Sfeervol en professioneel, maar vooral fantastische jazz! Vanaf de eerste klanken van de piano en contrabas werd de sfeer gezet van ons trouwfeest. Onze gasten waren onder de indruk van Alex. Jullie hebben ons trouwfeest onvergetelijk gemaakt. Ongelooflijk bedankt!

Grace en Niels

Highly recommended

Voor ons huwelijksfeest hebben we de Jazz Centrale gevraagd om een aantal uren de muziek te verzorgen. Hier hebben we geen spijt van gehad. Een geweldige band met zanger, die een goede sfeer hebben neergezet! Ook de voorbereidingen verliepen vlekkeloos, ondanks wat logistieke wijzigingen van onze kant. Een echte aanrader!

Sebastiaan Ploegmakers

Alternatives

Overweeg ook eens deze populaire alternatieven.

... of bekijk hier al onze alternatieven

Let Kars advise you!

"Als professioneel jazzmuzikant en oprichter van de Jazz Centrale ben ik als geen ander in staat om u te adviseren, gebaseerd op échte praktijkervaring. Met meer dan 10 jaar ervaring en vele honderden optredens op recepties, bruiloften en zakelijke evenementen, heb ik alles al een keer meegemaakt, dus ik adviseer u graag vanuit mijn brede ervaring.

Bel mij op direct op +31 6 24 75 29 71. Of stuur mij hier een whatsapp"