close

Netherlands — Belgium — Luxembourg — Germany

Geen zorgen! Wij zijn ook tijdens Corona actief.

An all-time jazz classic: the jazz quartet with saxophone

Saxophone Jazz Quartet

One of the most beautiful and classical jazz line-ups , consisting of piano, double bass, drums and the immensely popular saxophone. Ideal for jazz classics such as "Take Five" by Dave Brubeck.

Line-up

Check availability 
Check availability 

Great jazz band!

De Jazz Centrale was zeer professioneel in alle opzichten. Hun performance was geweldig, ze hebben de sfeer gemaakt op onze huwelijksceremonie. Alsook op het gebied van communicatie (aanvraag tot afhandeling) was alles perfect. Kortom een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een Jazzband.

Mahtias Devis

You will enjoy ...

Zoekend naar een toffe band voor de muzikale opening van ons huwelijk, zijn we terecht gekomen bij de Jazz Centrale. De previews op hun site waren veelbelovend en "live" zijn onze verwachtingen meer dan ingelost. Onder de genodigden waren een aantal "liefhebbers van het genre" die zelf reeds decennia piano en sax spelen. Appreciatie alom. Met flair, humor en passie onderbouwen ze hun performance, ze zijn op en top professioneel... Een aanrader... u zal genieten...

Philippe Willigems

Watch and listen


Echt heel belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de prachtige contrabas, sousafoon of tuba weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! 

Let op: kans op meeswingen!

Samples

Video clip

Overview of the repertoire

Information

The ultimate Jazz Band in

Dit is een bezetting die direct doet denken aan de zeer populaire jazz quartets uit de jaren '50 en '60, zoals van Dave Brubeck, Ben Webster, Miles Davis, enzovoorts. Niet zo gek dus, dat deze bezetting erg tot de verbeelding spreekt van veel onze klanten, en dus ook van uw gasten!

Volume: from background to foreground

Met deze bezetting kunnen we zowel achtergrondmuziek verzorgen, als ook op de voorgrond treden. U moet zich realiseren dat een saxofoon van nature een wat luider instrument is. Toch kunnen we óók met deze bezetting - indien nodig - best zacht spelen. Tegelijk kunnen we, als de situatie het toelaat, flink aanwezig zijn.

From beautiful jazz ballads to funky jazz

Met het jazz quartet kunnen we een breed scala aan stijlen spelen: van prachtige romantische jazz ballads (zoals bekend van Ben Webster bijvoorbeeld), maar ook bekende super funky jazz in de stijl van Herbie Hancock (Watermelonman, Cantaloupe Island). En daartussenin spelen we natuurlijk gewoon lekkere authentieke jazz, zoals u die kent van de platen van Miles Davis. En ook latin jazz en calypso's (Sonny Rollins) kunnen we erin verwerken!

Kortom, met deze bezetting zijn onze variatiemogelijkheden zonder meer het grootst! Daarom is deze bezetting bijvoorbeeld erg geschikt voor bruiloftsfeesten en grotere zakelijke evenementen.

Why the Jazz Central?

  • More than 300 gigs per year
  • A team of enthusiastic professionals
  • Kars carefully selected all musicians
  • Always volume on background music
  • We play throughout the Netherlands and Belgium
  • Well-dressed clothing
  • Atmospheric lighting
  • We provide equipment and instruments
  • 100% certainty that we actually come
Rates 

Everything was taken care of

Alles was top verzorgd! Wat ons het meeste aansprak is het snel kunnen handelen en inplannen. De saxofonist was een super meerwaarde voor het geheel. We zijn al een reden aan het zoeken voor een volgend feestje!

Omer Suna

Had a fantastic party

Een fantastisch feest gehad met goede jazz en mooie zang. Ik hoop het nog eens over te doen en dan zeker met de zelfde mensen. Bedankt.

John Gerrits

Sounded like a dike

We hebben enorm genoten van het Jazz Quartet! Klonk als een dijk zeg! Wat ons betreft alles naar wens en tevredenheid geweest en gezien de vele positieve reacties waren de gasten het hier mee eens. Hartelijk dank voor alles en voor jullie nog veel jazz-plezier en succes toegewenst!

Jeanet Hooijjer

Very professional

Wij genieten nog altijd na van een heel leuk feest! We krijgen ook nog altijd complimenten over zang en muziek! De communicatie tussen ons en jullie was zeer professioneel en helder. Veel dank voor jullie fijne optreden, en we weten nu waar we jullie kunnen boeken!

Diederik en Yvonne van der Mieden

Alternatives

Overweeg ook eens deze populaire alternatieven.

... of bekijk hier al onze alternatieven

Let Kars advise you!

"Als professioneel jazzmuzikant en oprichter van de Jazz Centrale ben ik als geen ander in staat om u te adviseren, gebaseerd op échte praktijkervaring. Met meer dan 10 jaar ervaring en vele honderden optredens op recepties, bruiloften en zakelijke evenementen, heb ik alles al een keer meegemaakt, dus ik adviseer u graag vanuit mijn brede ervaring.

Bel mij op direct op +31 6 24 75 29 71. Of stuur mij hier een whatsapp"