close

Netherlands — Belgium — Luxembourg — Germany

Geen zorgen! Wij zijn ook tijdens Corona actief.

Experience the atmosphere of authentic vinyl

Vinyl DJ | Jazz DJ with vintage gramophone records

The best of jazz, funk and soul, played from authentic gramophone records. Whether or not combined with a live band, our vinyl DJ gives a unique experience and atmosphere to your wedding, party or corporate event.

Line-up

Check availability 
Check availability 

Greatly appreciated!

De muziek werd door onze gasten enorm geappreciëerd, het was dan ook wel een goede keuze en vooral een goede uitvoering van de muziekstukken, die jullie gekozen hadden. Bij onze eerste “ontmoeting” hebben wij jullie reeds naar waarde kunnen schatten, waardoor we voor deze gelegenheid ook meteen aan jullie dachten. Ook de verantwoordelijken van het restaurant vonden jullie heel goed. Wij hebben ons bijgevolg veroorloofd hen de link naar jullie website door te sturen.

Dietlinde van den Driessche

You were fantastic

Jullie waren fantastisch - het maakte het feest af! Heel sympathieke collega’s- mooie setting. We hebben erg genoten van de muziek, zelfs de echte muziekliefhebbers onder ons waren onder de indruk. Dankjewel!

Greet

Watch and listen


Echt heel belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de prachtige contrabas, sousafoon of tuba weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! 

Let op: kans op meeswingen!

Samples

Video clip

Overview of the repertoire

Information

Craft musical accompaniment

Zoekt u steengoede muzikale omlijsting voor uw zakelijke event, uw bruiloft of privé feest en wilt u zonder al te veel moeite kunnen converseren met uw gasten, maar toch ook de mogelijkheid hebben om fijn te kunnen dansen?

Zoek niet verder! De vintage vinyl DJ van de Jazz Centrale vormt de ultieme sfeermaker op uw aangelegenheid. Met het beste van jazz, soul en funk uit de 60's-70's-80's—en dat gedraaid van authentieke grammofoonplaten—is onze vinyl DJ al jarenlang een groot succes op kleine en grote evenementen. De ambachtelijke draaikwaliteiten van onze vinyl DJ vormen een spectaculair element tijdens uw event of feest.

Cultured volume

Eén van de belangrijkste kenmerken van onze vinyl DJ is, dat hij muziek draait op beschaafd volume. U hoeft niet met grote stemverheffing te converseren, omdat onze DJ het volume zeer goed aanpast aan de situatie. Op laag volume wanneer het moet, en lekker aanwezig wanneer de situatie daarom vraagt en dit toestaat.

The best music from pure vinyl

Onze vinyl DJ draait enkel stand-alone, dus niet in combinatie met een saxofonist. Op die manier komt de muziek het beste tot zijn recht — zijn repertoire heeft zo'n toevoeging ook niet nodig. 

U ziet wel eens een saxofonist die met een DJ meespeelt, maar dat is meer iets voor een 'allround' DJ. In dat geval draait de DJ een losse beat of een bepaalde mix welke ruimte biedt voor solistisch werk.

Bij de Jazz Centrale zijn we van mening dat onze vinyl DJ met een prachtige collectie grammofoonplaten de ultieme uitstraling en karakter biedt.

De muziek die onze vinyl DJ's meebrengen op vinyl is niet in een oogwenk gedownload van internet, maar is het resultaat van jarenlang speurwerk en verzamelwoede. Elke lp of single heeft wel een verhaal.

Maar afgezien van de presentatie en het verhaal gaat het uiteindelijk om het geluid. Wat dat betreft is de kwaliteit van vinyl, op wat tikjes na, nog altijd onbetwist de mooiste.

How can you book our vinyl DJ?

Het unieke karakter van een optreden van onze jazz DJ kan op diverse manieren ingekleed worden in uw bruiloft of event.

 1. As a solo DJ that provides a few hours of music;
 2. As a DJ who fills a program of several hours in line-up with one of our jazz bands;
 3. As a spectacular conclusion to your party, after one of our jazz bands has performed;

1. Solo vinyl DJ performance

Natuurlijk kunt u onze jazz DJ inhuren als "stand-alone" act. Hij draait dan gedurende een aantal uren (vaak drie uur, maar andere tijden zijn uiteraard ook mogelijk) de beste jazz, funk en soul van grammofoonplaten.

Tijdens uw bruiloft kan onze jazz & soul DJ op deze manier een heel feest draaien. In het begin lekker rustig en wat meer op de achtergrond, maar naarmate de avond vordert, zal hij u en uw gasten op de dansvloer krijgen en het volume beperkt opvoeren, en tegelijkertijd het repertoire dermate aanpassen dat een swingend feest wordt gecreëerd.

2. Live Jazz Band in in line-up with our vinyl DJ

Wilt u een live optreden van een van onze jazzbands helemaal completeren? Dan is het natuurlijk het mooist als vooraf, achteraf en in de pauzes de muziek verzorgd wordt door onze vinyl DJ. Op die manier loopt de muziek en de sfeer prachtig in elkaar over, zonder dat de sfeer te zeer onderbroken wordt als de jazzband even pauzeert. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld een compleet arrangement samenstellen van een aantal uren, waarbij de DJ de jazzband uitstekend aanvult.

Een derde veelgeboekt arrangement is de inzet van een live jazzbandje gedurende een aantal uren—bijvoorbeeld tijdens een diner—waarna onze vintage vinyl DJ het overneemt en uw gasten dansend en swingend de dag laat afsluiten. Zo profiteert u van het mooiste van twee werelden: de prachtige uitstraling van een live bandje, en ook de pit en dynamiek van de vinyl DJ.

Genres, style and repertoire

Onze jazz DJ put voornamelijk uit de rijke jaren '60 en '70, die op het gebied van soul en funk véél, zo niet álles te bieden hebben. Ter afwisseling en ter aanvulling klinkt er tussendoor jazz en latin uit de 50'er jaren en komt er af en toe een nummer uit de “eighties” voorbij.

What is needed?

Er zijn niet veel vereisten ten aanzien van de inzet van onze vinyl DJ. Eén stopcontact is feitelijk voldoende.

Wij nemen zelf bescheiden maar sfeervolle belichting mee en zorgen indien nodig voor luidsprekers, draaitafels en andere apparatuur, zodat ú zich kunt concentreren op andere zaken.

De oppervlakte die onze jazz DJ nodig heeft, is erg bescheiden. Met ongeveer 2 bij 2 meter kunnen wij al aardig uit de voeten, maar houd natuurlijk ook rekening met een eventuele dansvloer!

Where do we travel and perform?

Onze jazz DJ's kunnen overal in Nederland, België, het westen van Duitsland en Luxemburg optreden.

Why the Jazz Central?

 • More than 300 gigs per year
 • A team of enthusiastic professionals
 • Kars carefully selected all musicians
 • Always volume on background music
 • We play throughout the Netherlands and Belgium
 • Well-dressed clothing
 • Atmospheric lighting
 • We provide equipment and instruments
 • 100% certainty that we actually come
Rates 

A big success

De Jazz DJ was een groot succes. Voelde de sfeer goed aan en draaide grote diversiteit aan jazz muziek. Niet alleen de muziek was goed geregeld, ook de organisatie er om heen is top. Snel en makkelijk schakelen. Compliment aan Jazz Centrale en de DJ!

Joost Bakker

All right

Alles goed verlopen, de jazz DJ was helemaal in orde.

David Vanden Bossche

Great compliment

Hierbij een groot compliment voor de DJ. We hebben een fantastische bruiloft gehad en de DJ had daar een groot aandeel in. Fijne muziek, goede opbouw, de avond verliep heel natuurlijk. Hartelijk dank dus!

Roloef Davids

Music and volume appropriate

Bij onze viering van 100+ Groengas- / aardagstankstations voelde de DJ goed aan welke muziek (en volume) gepast was. Hij creëerde een goede sfeer tijdens onze borrel. Wij kunnen de DJ zeker aanbevelen.

Groengasmobiel

... of bekijk hier al onze alternatieven

Let Kars advise you!

"Als professioneel jazzmuzikant en oprichter van de Jazz Centrale ben ik als geen ander in staat om u te adviseren, gebaseerd op échte praktijkervaring. Met meer dan 10 jaar ervaring en vele honderden optredens op recepties, bruiloften en zakelijke evenementen, heb ik alles al een keer meegemaakt, dus ik adviseer u graag vanuit mijn brede ervaring.

Bel mij op direct op +31 6 24 75 29 71. Of stuur mij hier een whatsapp"