close

Netherlands — Belgium — Luxembourg — Germany

Geen zorgen! Wij zijn ook tijdens Corona actief.

The world's most popular jazz trio. Possible at your party or event!

The swinging all-round piano jazz trio

A proven formula for success! The all-round jazz trio with piano, double bass and drums for a broad jazz repertoire. One of the most successful line-ups from jazz history. Just at your party, event or at home! We can simply take the piano with us - from compact electronic piano to majestic grand piano.

Line-up

Check availability 
Check availability 

Absolute approach

Een absolute aanrader. Professionele en goedgeluimde muzikanten die zich perfect integreren in de sfeer van het evenement. Correct advies op voorhand en vlekkeloze uitvoering de dag zelf. Smaakt naar meer.

Chris Vanhee

Incredibly grateful

I'm incredibly grateful to Kars and his band for making our evening incredibly special - our dinners guests were amazed by the performance and the professionalism of the band. Our honourary guest was extremely pleased to hear his favourite songs being performed live especially for him. The overall experience from the first contact with Kars to evening of the performance was great. Thank you so much!

Rasa

Watch and listen


Echt heel belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de prachtige contrabas, sousafoon of tuba weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! 

Let op: kans op meeswingen!

Samples

Video clip

Overview of the repertoire

Information

This jazz trio summarized

 • All-round repertoire, from swing jazz via bossa nova and latin to funky and everything in between;
 • Pleasant volume, even the drummer (thanks to the "tassels");
 • Suitable for small and large parties and events;
 • Expandable with, for example, saxophone, the unique vibraphone and vocals;
 • Sounds like: Oscar Peterson, Dave Brubeck, Horace Silver, Gene Harris, Ahmad Jamal, Bill Evans, Herbie Hancock

The classic one line-up

Deze samenstelling van de Jazz Centrale is het meest allround en dus geschikt voor diverse feesten en evenementen. Een jazz trio in deze samenstelling kent u ongetwijfeld van de populaire jazz trio's uit de jaren '50 en '60: Oscar Peterson Trio, Bill Evans Trio, Ahmad Jamal Trio, etc. Ze bestonden allemaal uit piano, contrabas en drums. Niet voor niets is dit dus een erg populaire samenstelling. Ook liedjes van Herbie Hancock, zoals "Watermelonman" of "Cantaloupe Island" passeren de revue.

Volume: from very subtle to danceable pit

Met dit jazz trio kunnen we het volume aanpassen van 'fluisterstil' tot flink op de voorgrond. Daarom is deze samenstelling geschikt voor een breed scala aan evenementen: diners, thuisfeestjes, bedrijfsborrels en bruiloftsfeesten.

Onze drummer kan dankzij de 'kwastjes' echt fluisterstil spelen. U hoeft dus echt niet bang te zijn dat de muziek, door de aanwezigheid van drums, te hard wordt!

Het volume van de muziek kunnen wij heel makkelijk aanpassen, en het is geen enkel probleem als u ons vraagt om wat harder of wat zachter te spelen.

 • Tip: look for one jazz trio that should be mobile?   In that case you can agree us   mobile jazz trio  to listen.

Style: from swing to samba

Dankzij de aanwezigheid van drums kunnen we bovendien een breed scala aan stijlen spelen. Van de klassieke jazz- swing (goed om op te dansen) tot zuid-amerikaanse ritmes als Bossa Nova en Samba: het zit allemaal verwerkt in ons repertoire.

Bent u op zoek naar een jazz band waarop gedanst moet kunnen worden, ook dan is dit Piano Trio dus een hele geschikte keuze.

If there is no piano

Is er op uw locatie geen piano aanwezig? Dat is geen probleem. Er zijn dan twee opties: wij brengen onze professionele elektronische piano mee, of u huurt tegen een zeer scherp tarief een echte piano.

Why the Jazz Central?

 • More than 300 gigs per year
 • A team of enthusiastic professionals
 • Kars carefully selected all musicians
 • Always volume on background music
 • We play throughout the Netherlands and Belgium
 • Well-dressed clothing
 • Atmospheric lighting
 • We provide equipment and instruments
 • 100% certainty that we actually come
Rates 

Nice atmospheric jazz music by very professional musicians!

We hadden een leuke avond en de muziek heeft daar zeker aan bijgedragen! Ook van onze gasten hoorden we dat terug. Bedankt voor jullie inzet en misschien tot een volgende keer!

Gerard en Riet de Jager

Above expectations!

Vanaf het eerste contact verliep de communicatie soepel. De Jazz Centrale begreep precies wat wij voor ogen hadden voor ons feest en dacht mee over de avond. De uiteindelijke uitvoering was boven verwachting! Pianist heeft op onze eigen piano fantastisch gespeeld, drummer en contrabas speelden geweldig op elkaar in, zangeres zong loepzuiver.

Alexandra Mes

Perfect organization

It was a fantastic evening. The music was perfect for the event. We all enjoyed the jazz. The three musicians were great. Thank you very much for the perfect organization.

Dr. Schenkel

What a nice band

Wij zochten naar livemuziek voor tijdens de ceremonie en voor het eten. De jazz centrale heeft precies gedaan wat wij wilden. De muziek was heerlijk en het viel pas echt op toen het er niet meer was. We hebben veel complimenten gehad van gasten. ‘Wat een lekker bandje!’ kregen we veel te horen en daar zijn wij het helemaal mee eens!

Maaike en Fabian

Alternatives

Overweeg ook eens deze populaire alternatieven.

... of bekijk hier al onze alternatieven

Let Kars advise you!

"Als professioneel jazzmuzikant en oprichter van de Jazz Centrale ben ik als geen ander in staat om u te adviseren, gebaseerd op échte praktijkervaring. Met meer dan 10 jaar ervaring en vele honderden optredens op recepties, bruiloften en zakelijke evenementen, heb ik alles al een keer meegemaakt, dus ik adviseer u graag vanuit mijn brede ervaring.

Bel mij op direct op +31 6 24 75 29 71. Of stuur mij hier een whatsapp"