close

Netherlands — Belgium — Luxembourg — Germany

Geen zorgen! Wij zijn ook tijdens Corona actief.

Compact, mobile and festive. At every event there is room for this little one jazz trio .

The compact, 100% mobile jazz trio with saxophone

A swinging line-up of instruments that is mobile and can move between your guests. The saxophone provides a fine jazz sound and is one of the most popular wind instruments in the jazz world.

Line-up

Check availability 
Check availability 

Real professionals who create the right atmosphere with their swinging music

De Jazz Centrale heeft de muziek tijdens receptie en diner op onze bruiloft verzorgd. Super professionele artiesten, spelen goed, alles verder conform afspraak. Echt dikke waar voor je geld. Kan ze van harte aanbevelen. Vooraf met Kars contact gehad over advies voor welke bezetting, zeer prettig allemaal.

Bart van den Tol

Watch and listen


Echt heel belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de prachtige contrabas, sousafoon of tuba weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! 

Let op: kans op meeswingen!

Samples

Video clip

Overview of the repertoire

Information

Swinging jazz with saxophone

Dit jazztrio heeft een écht jazz geluid, door de aanwezigheid van saxofoon. Voor veel van onze klanten is saxofoon hét jazzinstrument, en daarom kunt u ook deze samenstelling bij de Jazz Centrale boeken.

Het geluid van dit jazz trio doet het meest denken aan de opnames van grote saxofonisten uit de jazzgeschiedenis: Ben Webster, Dexter Gordon, Stan Getz, etc. U zult veel van de liedjes die zij speelden herkennen!

Volume: from subtle to 'nice present'

Het volume van dit jazz trio kan subtiel zijn, zodat u dit jazz trio ook kunt boeken voor bijvoorbeeld uw diner. Houdt u er wel rekening mee dat een saxofoon van nature een wat luider instrument is. Wanneer het volume dus écht heel zacht moet kunnen zijn, kunt u beter kiezen voor een samenstelling waar geen saxofoon bij zit, zoals één van de duo's of het Piano Trio.

Door de aanwezigheid van de saxofoon, kunnen we met dit jazz trio ook op aardig stevig volume spelen, wanneer dat nodig of gewenst zou zijn. De jazzgitaar is ook aangesloten op een kleine versterker, waardoor ook de gitarist het volume kunnen opschroeven. Dit uiteraard enkel wanneer de situatie het toelaat! Het diepe geluid van de contrabas, tenslotte, klinkt vrijwel overal voldoende in door.

Compact and mobile

Dit jazz trio met gitaar, contrabas en saxofoon is erg compact. We hebben niet meer dan ongeveer 2 bij 3 meter nodig. En omdat bij deze samenstelling geen sprake is van grote en zware instrumenten zoals piano en drums, is dit jazz trio ook 100% mobiel.

Dit jazz trio is erg geschikt voor evenementen of feesten waar we tijdens het optreden een of enkele keren moeten verplaatsen. Bijvoorbeeld van de ene naar de andere zaal, of van de ene winkel naar een volgende. Omdat er weinig apparatuur gebruikt wordt, kunnen we zondermoeite onze instrumenten verplaatsen. Indien gewenst kan dit trio bovendien ook 100% mobiel zijn. De gitarist neemt dan een draagbare kleine versterker mee die als een schoudertas om z'n nek kan hangen. De contrabas en saxofoon hoeven niet versterkt te worden.

Why the Jazz Central?

  • More than 300 gigs per year
  • A team of enthusiastic professionals
  • Kars carefully selected all musicians
  • Always volume on background music
  • We play throughout the Netherlands and Belgium
  • Well-dressed clothing
  • Atmospheric lighting
  • We provide equipment and instruments
  • 100% certainty that we actually come
Rates 

... of bekijk hier al onze alternatieven

Let Kars advise you!

"Als professioneel jazzmuzikant en oprichter van de Jazz Centrale ben ik als geen ander in staat om u te adviseren, gebaseerd op échte praktijkervaring. Met meer dan 10 jaar ervaring en vele honderden optredens op recepties, bruiloften en zakelijke evenementen, heb ik alles al een keer meegemaakt, dus ik adviseer u graag vanuit mijn brede ervaring.

Bel mij op direct op +31 6 24 75 29 71. Of stuur mij hier een whatsapp"