close

Netherlands — Belgium — Luxembourg — Germany

Geen zorgen! Wij zijn ook tijdens Corona actief.

Unique! The best dance and lounge, from two musicians!

Jazz Central Live Lounge Project

Well-known pop and dance songs, with swinging digital grooves, crystal clear vocals and funky bass and guitar, and yet only two musicians and, if desired, extended with percussion and saxophone for an even more varied sound. It is possible with this unique Live Lounge Project of the Jazz Central! Perfect for a trendy wedding or as a relaxed entertainment at your high class company party.

Line-up

Check availability 
Check availability 

You were fantastic

Jullie waren fantastisch - het maakte het feest af! Heel sympathieke collega’s- mooie setting. We hebben erg genoten van de muziek, zelfs de echte muziekliefhebbers onder ons waren onder de indruk. Dankjewel!

Greet

Thoroughly enjoyed the great performance of the Live Lounge Project.

Ontzettend genoten van het toffe optreden van de Live Lounge Project. Echt wat anders!! Absolute aanrader! Heldere en persoonlijke aanpak van de Jazz Centrale tijdens het boekingsproces.

Eliane

Watch and listen


Echt heel belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de prachtige contrabas, sousafoon of tuba weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! 

Let op: kans op meeswingen!

Samples

Video clip

Overview of the repertoire

Information

Well-known pop and dance songs

Onze fantastische allround zangeres SaraLee en gitarist Lucas zijn de spil van het Jazz Centrale Live Lounge Project. Bekende pop en danceliedjes steken zij in een jazzy jasje, al spelen ze ook graag populaire hedendaagse jazzsongs van bijvoorbeeld Gregory Porter. Op deze manier ontstaat een heerlijke lounge sfeer.

A duo, sounding like a complete band

In de basis bestaat deze bezetting uit zangeres SaraLee en gitarist Lucas. Zij werken als duo zang en gitaar met zogenaamde 'live loops' op de computer waardoor Lucas met zijn gitaar live de bass track inspeelt, en er ritmetracks aan toegevoegd worden. SaraLee zingt ter plekke live vocals in waardoor een unieke gelaagdheid in de muziek ontstaat. Laagje voor laagje wordt zo de muziek opgebouwd, en dit leidt uiteindelijk tot heerlijke groovy lounge en dance hits. Door deze ingenieuze werkwijze klinkt dit duo als een voltallige band! Uw gasten zullen geboeid kijken naar de inzet van de laptop tijdens het live optreden. Het is in dat opzicht ook echt een leuke eyecatcher.

Expandable with saxophone and percussion

Het Jazz Centrale Dance Lounge Project kan voor nog meer variatie in klank aangevuld worden met percussie en/of saxofoon (zoals op de video hierboven), zowel voor smaakvolle achtergrond als voor het dansende publiek.

For every generation pleasant

De muziek van dit duo is makkelijk in het gehoor liggend, leuk voor de jongere generaties omdat het herkenbare muziek "van de radio" is, en heerlijk voor de oudere generaties omdat alles met liefde voor het jazzidioom gespeeld wordt. Het volume wordt — zoals bij al onze bezettingen — altijd zeer goed aangepast aan de situatie: nooit te hard maar altijd smaakvol aanwezig.

For background music and for dance parties

U kunt met dit unieke project alle kanten op: van relaxte live lounge-achtergrondmuziek tot steviger ritmes en dance-klassiekers voor een gezellig dansfeest.

Practical information

Surface required

Afhankelijke van het aantal artiesten dat u uiteindelijk in dit Project bestelt, nemen we ongeveer 6 tot 8 m2 in beslag.

Playing time

De maximale speelduur van dit Dance Lounge Project is 3 x 45 minuten. Bij zo'n lange speelduur is het aan te bevelen om het duo uit te breiden met percussie en saxofoon, om op die manier meer variatie in de muziek aan te kunnen brengen. Natuurlijk kunnen we ook korter optreden!

Why the Jazz Central?

  • More than 300 gigs per year
  • A team of enthusiastic professionals
  • Kars carefully selected all musicians
  • Always volume on background music
  • We play throughout the Netherlands and Belgium
  • Well-dressed clothing
  • Atmospheric lighting
  • We provide equipment and instruments
  • 100% certainty that we actually come
Rates 

Alternatives

Overweeg ook eens deze populaire alternatieven.

... of bekijk hier al onze alternatieven

Let Kars advise you!

"Als professioneel jazzmuzikant en oprichter van de Jazz Centrale ben ik als geen ander in staat om u te adviseren, gebaseerd op échte praktijkervaring. Met meer dan 10 jaar ervaring en vele honderden optredens op recepties, bruiloften en zakelijke evenementen, heb ik alles al een keer meegemaakt, dus ik adviseer u graag vanuit mijn brede ervaring.

Bel mij op direct op +31 6 24 75 29 71. Of stuur mij hier een whatsapp"