close

Netherlands — Belgium — Luxembourg — Germany

Geen zorgen! Wij zijn ook tijdens Corona actief.

Vintage jazz band in Great Gatsby Roaring '20s style

The roaring twenties revive! Swinging jazz in the style of The Great Gatsby, the world-famous movie with nostalgic atmosphere from the years' 20, with jazz, whiskey, champagne, cigars and gangsters. Experience this exciting atmosphere yourself with this unique jazz band from the Jazz Centrale! Also suitable for acoustic outdoor performances!

Het repertoire kent u van:

 • Billie holiday, nat king cole, catharine russel
 • Caro emerald, nina simone
 • ... and many other greats from history!

 • View our repertoire!

Line-up

Check availability 
Check availability 

A great choice

Voor een groots diner met "Great Gatsby" thema zochten wij een passende muzikale omlijsting. Die vonden wij bij de Jazz Centrale. Na duidelijk overleg en advies besloten wij om zangeres Mylene en 5 muzikanten te boeken. Een geweldige keuze! Mylene en band hebben een onuitputtelijk repertoire, voelden de sfeer en momenten goed aan, en kunnen echt alles. Van achtergrondmuziek tot het maken van een feest, in dit geval een "Great Gatsby party", ze kunnen het. Mylene en de begeleidende musici zijn allen rasmuzikanten en passen zich snel aan de momenten. Voor gastheer en gastvrouw heerlijk want ze regelen het allemaal zelf. Voor alle gasten een voortreffelijke, gezellige en buitengewone muzikale omlijsting. De Jazz Centrale kan overigens nog veel meer bieden, alles is mogelijk, op naar een volgend feest!

Aad Kuiper

Music invited to dance

De roaring twenties avond van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met de vertoning van de film The Artist werd omlijst door de authentiek klinkende jazzband. De muziek nodigde uit tot dansen. Het werd een stijlvolle afsluiting van een stijlvolle avond.

Maren Slieker

Watch and listen


Echt heel belangrijk! Beluister onze demo's met hoofdtelefoon of goede luidsprekers!

Kleine luidsprekers zoals van een smartphone, tablet of laptop kunnen onmogelijk de diepe rijke klank van de prachtige contrabas, sousafoon of tuba weergeven. Daarom is het zo belangrijk om met hoofdtelefoon of goede luidsprekers te luisteren! 

Let op: kans op meeswingen!

Samples

Video clip

Overview of the repertoire

Information

Experience the Roaring '20s

De muziek en uitstraling van deze speciale band voeren u terug naar de nostalgische sfeer van de jaren '20 van de vorige eeuw. U waant zich in een broeierige nachtclub met rood pluche, champagne en whisky...

De band heeft een uniek vintage geluid en samen met de warme stem en ‘personality’ van zangeres Mylène brengen zij naast opzwepende jazz ook humor en veel gezelligheid mee. Het repertoire van deze bijzondere band is geïnspireerd op jaren '20 swing, vlammende gipsyjazz, maar ook nostalgische ballads in de stijl van Billie Holiday staan op hun repertoire.

 

Possible line-ups

De basisbezetting van deze vintage jazzband bestaat uit onze zangeres Mylène, een swingende gitarist en de robuuste contrabas. Dit vormt direct al een klein trio met volle klank en swingend repertoire. Het is ook mogelijk om te kiezen voor piano in plaats van gitaar.

Daarnaast is het mogelijk om de jazzband uit te breiden met tal van interessante instrumenten. Voor grotere feesten of evenementen werkt het goed om een swingende drummer of authentieke trompettist toe te voegen.

In principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Laat u gratis door ons adviseren! Wij hebben al zoveel situaties meegemaakt, dat wij op basis van uw beschrijving van uw feest een gedegen advies op maat kunnen maken!

 

Suitable for acoustic outdoor performances

Dit bandje is geschikt voor outdoor-optredens waarbij geen stroom aanwezig is. Door de akoestische instrumenten en een kleine portable versterker op accu, kan deze bezetting volledig onafhankelijk van stroom opereren. Ideaal dus voor uw outdoor bruiloft of tuinfeest!

 

Lindyhop, the immensely popular jazz dance

Het repertoire van deze unieke vintage jazzband leent zich uitstekend tot "Lindyhoppen", de momenteel immens populaire swingdans die zijn oorsprong vindt in de jaren '20 van de vorige eeuw. Op veel bruioften en zakelijke evenementen worden tegenwoordig heuse Lindyhop-workshops gegeven. Wat is mooier dan om de zojuist geleerde danspasjes toe te passen op de live muziek van deze vintage jazzband? Het kán, als u deze unieke bezetting inhuurt voor uw kostbare feest of evenement.

Why the Jazz Central?

 • More than 300 gigs per year
 • A team of enthusiastic professionals
 • Kars carefully selected all musicians
 • Always volume on background music
 • We play throughout the Netherlands and Belgium
 • Well-dressed clothing
 • Atmospheric lighting
 • We provide equipment and instruments
 • 100% certainty that we actually come
Rates 

What a service and what a sound

Wat een service en wat een geluid! Mede door de Jazz Centrale is ons kerstdiner een heel gezellig feest geworden. Wat een prachtige stem heeft Mylene! Toppers! Heel erg bedankt. Universiteit Twente ICTS

Josee Wesseleer

Alternatives

Overweeg ook eens deze populaire alternatieven.

... of bekijk hier al onze alternatieven

Let Kars advise you!

"Als professioneel jazzmuzikant en oprichter van de Jazz Centrale ben ik als geen ander in staat om u te adviseren, gebaseerd op échte praktijkervaring. Met meer dan 10 jaar ervaring en vele honderden optredens op recepties, bruiloften en zakelijke evenementen, heb ik alles al een keer meegemaakt, dus ik adviseer u graag vanuit mijn brede ervaring.

Bel mij op direct op +31 6 24 75 29 71. Of stuur mij hier een whatsapp"