Last minute jazzbandje inhuren
De Jazz Centrale verzorgt muziek in heel Nederland, België, Luxemburg en West-Duitsland.

Gespecialiseerd in professionele jazzbands en jazz DJ's voor uw
feest of evenement overal in Nederland en België

+31(0)85 4010 560

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 09:00—22:00

vcard voor WhatsApp | contact | over ons
De klasse en stijl van een jazzband of jazz DJ op je bruiloft

 

The Great Gatsby, La La Land...
Jazz
Tijdloos en altijd stijlvol.
En populairder dan ooit.

 

Je vindt bijna geen enkele muziekstijl die zó sfeervol en toegankelijk is als swingende jazz. Of deze nu live met een jazzbandje of door onze jazz DJ wordt verzorgd, de stijl en klasse die jazz uitstralen zijn ongeëvenaard! Ook júllie kunnen deze perfecte sfeermaker op je bruiloft verkrijgen door een jazzbandje of jazz DJ van de Jazz Centrale in te schakelen.

 

Op welk moment van je bruiloft wil je ons inzetten?

 •  

  Jazz tijdens de ceremonie

  Sfeervolle muzikale omlijsting van het belangrijkste moment van de dag: jullie "ja-woord"

  Een jazzbandje op de ceremonie van je bruiloft, is een geweldige sfeermaker tijdens misschien wel het belangrijkste moment van de dag: jullie "JA-woord"! Je kunt je hierbij voorstellen dat we tijdens de ceremonie op specifieke momenten een mooi en vrolijk liedje spelen. Zoals bij de ontvangst van jullie gasten of bij de entree van de bruid en natuurlijk direct na het ja-woord. Ook tijdens het zetten van alle handtekeningen is het mooi om fraaie achtergrondmuziek te laten klinken.

  Een heel groot voordeel van live muziek is dat we heel goed in kunnen spelen op de situatie met perfecte timing. Met een CD zal het lastig zijn om de muziek precies op het goede moment te laten klinken, terwijl professionele jazzmusici van de Jazz Centrale zeer alert zijn en op het juiste moment direct kunnen spelen.

  Indien je ons op uitsluitend de ceremonie wenst in te zetten, kun je het piano duo (indien nodig met elektronische piano) of het gitaar duo overwegen. Of ons duo gitaar en saxofoon; speciaal geschikt voor hele korte optredens. Dit zijn kleine, compacte en voordelige bezettingen, en kunnen uitstekend op zo'n moment in actie komen. Een solo jazz pianist kan de hele ceremonie natuurlijk ook subtiel omlijsten. Maar dan is het wel het mooiste als er een akoestische piano of vleugel aanwezig is. Naast bovenstaande combinaties kun je natuurlijk ook uit ons overige aanbod kiezen.

  Wat je ook kiest, met onze sfeervolle muzikale opluistering wordt de ceremonie een prachtige en ontroerende gebeurtenis waar iedereen met groot plezier aan zal terugdenken!

  Geef je daarna een borrel of receptie, dan is het natuurlijk prachtig om ook daar live muziek te hebben. Hierover lees je meer in het hoofdstuk "receptie". Profiteer van aantrekkelijke combinatietarieven als je voor beide onderdelen live muziek kiest!

  Tarieven  
  altijd binnen 1 minuut een indicatie

 • Kies voor een jazzband op de receptie van je bruiloft

   

  Jazz tijdens de receptie of borrel

  Zet direct een vrolijke sfeer neer door de receptie of borrel met een jazzbandje te omlijsten! Vaak worden wij geboekt voor de muzikale omlijsting van de feestelijke receptie(s) of borrel 's middags of begin van de avond.

  "Jullie hebben de receptie enorm veel sfeer gegeven met jullie optreden. Ik heb louter positieve reacties gehoord en diverse mensen wilden jullie email adres weten. We hebben ervan genoten."

  Marike Stadermann
  Bruiloftsreceptie in Utrecht

  Gezelschappen tot ongeveer 100 personen

  • Indien het aantal gasten maximaal ongeveer 100 personen is, kun je kiezen voor het Piano Duo of Gitaar Duo. Het volume is dan voldoende, en ook visueel past een van onze duo's goed bij dit aantal gasten.

  • Als je een wat grotere bezetting wenst, kun je ook eens een trio overwegen zoals ons zeer populaire Swing Trio Of een van de vele andere trio's.

  • Wil je graag een hippe, lounge-achtige sfeer met zang en lekkere lounge beats, dan moet je ook eens kijken naar ons Jazz Centrale Dance Lounge Project met onze zangeres SaraLee, ondersteund door gitarist en elektronica.

  • Vindt jullie borrel of receptie buiten plaats, en heb je geen stroom tot je beschikking, zoals in een bos? Dan hebben we een akoestisch duo of trio beschikbaar. Ook ons vintage Great Gatsby bandje kan akoestisch optreden, zelfs met zangeres!

  Gezelschappen van meer dan 100 personen

  • Voor fijne easylistening jazz kies je het beste uit een van onze "mainstream" jazzbandjes. Het Swing Trio voor wat klassiekere swing jazz bijvoorbeeld. Of het allround Piano Trio voor een afwisselende melange van romantische ballads, vrolijke swing, bossa nova en funky jazz. Of het Saxofoon Trio voor die lekkere jazzsound van hét jazz-instrument: de saxofoon. En bovendien makkelijk verplaatsbaar.

  • Wil je graag een hippe, lounge-achtige sfeer met zang en lekkere lounge beats, dan moet je ook eens kijken naar ons Jazz Centrale Dance Lounge Project met onze zangeres SaraLee, ondersteund door gitarist en elektronica en desgewenst uit te breiden met percussie en saxofoon.

  • Meestal wordt er voor de receptie geen vocalist toegevoegd, omdat de band daarmee wat meer uit de achtergrond komt, terwijl het juist het moment is om veel te praten met jullie gasten. Mocht je wel opteren voor een vocalist, dan kunnen wij natuurlijk uitstekend adviseren over de beste keuze.

  "Juist het subtiele, warme geluid dat niet opdringt maar wel voor de juiste sfeer en swingende noot zorgt, maakt dat alles op zo’n receptie klopt. Dat is dus grote klasse."

  Erna Hemming
  Bruiloft in Hotel New York

  Vindt de receptie/borrel buiten plaats?

  Als de receptie of borrel buiten plaats vindt, is dat geen probleem. Met al onze combinaties kunnen we in principe ook buiten spelen. Overleg met ons voor de exacte details.

  Onze suggesties

  Voor gezelschappen tot 100 man:

  De Jazz Centrale - piano of elektronische pianoplusDe Jazz Centrale - contrabas

  De Jazz Centrale - jazzgitaarplusDe Jazz Centrale - contrabas

   

  Voor wat meer variatie en pit:

  Piano of 			elektronische pianoplusContrabasplusDe Jazz Centrale - jazzgitaar

  Piano of 			elektronische pianoplusContrabasplusDrums

  De Jazz Centrale - jazzgitaarplusDe Jazz Centrale - contrabasplusDe Jazz Centrale - sax

  De Jazz Centrale - contrabasplusDe Jazz Centrale - jazzgitaarplus

   

  Of bekijk al onze bezettingen...

   

  Tarieven  
  altijd binnen 1 minuut een indicatie

   

 • Jazz tijdens het diner

  Ook tijdens het diner kun je natuurlijk uitstekend live jazzmuziek inzetten. Daarmee krijgt het diner direct een chique en gezellige sfeer.

  Met name tijdens jullie diner is het belangrijk dat het volume van de jazz band niet te hoog is.

  Gezelschappen tot ongeveer 75 personen

  • Voor een gezellige continue omlijsting is onze solo jazz pianist natuurlijk erg geschikt. Het volume blijft zeer beperkt en de muziek is continu, maar niet te veel aanwezig. Uiteraard is dit ook een budget-vriendelijke oplossing.

  • Voor wat meer 'body' kun je onze duo's overwegen. Bijvoorbeeld het Piano Duo of Gitaar Duo. Door de contrabas krijgt de muziek hiermee meer swing en "body". Een duo met saxofoon raden wij niet direct aan in verband met het wat grotere volume van de saxofoon. Met twee musici ontstaat er natuurlijk echt een band en dat is leuk om naar te kijken.

  "Perfecte muziek voor bij onze borrel en diner. Heerlijk op de achtergrond maar met genoeg pit dat ze niet verdwijnen. De gasten waren ook allemaal positief. Ook heel fijn meegedacht op de dag zelf, ons diner liep uit en toen is het bandje van ons diner naar de avondgasten verplaatst die moesten wachten. Ik kan het iedereen aanraden en bij een volgend feestje zullen we zeker weer aan de jazzcentrale denken."

  Inge Dasselaar, bruiloft op Kasteel Wijenburg

  Gezelschappen vanaf ongeveer 75 personen

  • Is het aantal gasten meer dan 75, dan kun je ook het Piano Trio kiezen. Indien nodig, kan onze drummer enkel met 'kwastjes' spelen, waarmee het volume van de drums zeer beperkt is. Deze bezetting is ook erg geschikt voor een diner dansant.

  • Wanneer je liever een bezetting zonder slagwerk kiest, overweeg dan zeker eens ons Swing Trio met gitaar in plaats van slagwerk.

  Altijd houden we goed rekening met het volume dat wij kunnen produceren. En mocht het toch wat te hard zijn naar jullie zin, dan kun je dat altijd aangeven. We kunnen dan direct ons volume aanpassen.

  Geweldige begeleiding

  "Wat hebben we genoten van de geweldige begeleiding van het jazzduo tijdens ons bruiloftsdiner: gezellig, sfeervol en intiem... het maakte de avond helemaal af. Dank voor jullie bijdrage aan een ongelooflijk bijzondere dag."

  Marianne Kohsiek
  Huwelijksdiner bij Restaurant La Provence in Zaltbommel

  Onze suggesties

  De Jazz Centrale - piano of elektronische piano

   

  Voor kleine gezelschappen:

  De Jazz Centrale - piano of elektronische pianoplusDe Jazz Centrale - contrabas

  De Jazz Centrale - jazzgitaarplusDe Jazz Centrale - contrabas

   

  Voor grotere gezelschappen of een diner dansant:

  Piano of 			elektronische pianoplusContrabasplusDe Jazz Centrale - jazzgitaar

  Piano of 			elektronische pianoplusContrabasplusDrums

   

   

  Of bekijk al onze bezettingen...

  Tarieven  
  altijd binnen 1 minuut een indicatie

 • Bruiloft feest of receptie jazzband inhuren

  Jazz tijdens de avondborrel

  Voor een ontspannen en gezellige sfeer, past een jazz band natuurlijk uitstekend op de avondborrel van jullie bruiloft.

  Het is verstandig om voor de live jazz tijdens de borrel een samenstelling te kiezen, die in staat is om wat meer 'pit' te geven. Zo kunnen we erop inspelen wanneer de gasten bijvoorbeeld zin hebben om te dansen. Onze trio's en grotere bezettingen zijn hiertoe uitstekend in staat!

  "De Jazz Centrale heeft op ons huwelijksfeest op een schitterende wijze de muzikale omlijsting verzorgd. Eerst drie uur met een jazz trio en live muziek. Vervolgens ruim twee uur met een ware jazz DJ. Onze avond was mede door de Jazz Centrale helemaal top. En we kunnen Kars en zijn musici dan ook van harte aanbevelen!"

  Jeroen en Mireille van Galen

  • Met het allround trio krijgt jullie borrel een echte jazz club sfeer. Het swing trio is erg geschikt als de ruimte beperkt is en het volume goed aanpasbaar moet zijn. Onze Jazz DJ sluit op deze muziek goed aan.

  • Heb je flink wat gasten en mag het volume wat steviger zijn, dan is een jazzkwartet met saxofoon of vibrafoon zeker de overweging waard. Door de aanwezigheid deze instrumenten, krijgen de jazzbandjes een waanzinnige en authentieke jazz klank.

  • Willen jullie de jazz band wat meer uit de achtergrond halen en een 'gezicht' geven, overweeg dan eens om één van onze vocalisten toe te voegen: zanger Alex, of één van onze diva's Agnes of SaraLee. Vergeet ook ons Jazz Centrale Dance Lounge Project niet, voor hedendaagse pop- en dance classics in een jazzjasje!

  • Geef je jullie bruiloft een vintage karakter? Zoek je een bandje in de sfeer van de immens populaire film The Great Gatsby, dan moet je zeker eens ons vintage jazzbandje met zangeres Mylène beluisteren en bekijken!

  • Onze Jazz DJ die ambachtelijk draait van echte grammofoonplaten kun je als afwisseling met de live jazzband inhuren, of als losse act. Swingende jazz, soul en funk, en altijd op aangenaam volume!

  • Heel populair is een arrangement van bijv. 2 uur een klein jazzbandje bij de binnenkomst en vervolgens nog een uur of 2 onze jazz DJ voor wat meer pit en dansmuziek.

  Onze suggesties

  Voor mainstream jazz sfeer:

  Piano of 			elektronische pianoplusContrabasplusDe Jazz Centrale - jazzgitaar

  Piano of 			elektronische pianoplusContrabasplusDrums

   

  Voor die echte jazzsound:

  De Jazz Centrale - piano of elektronische pianoplusDe Jazz Centrale - contrabasplusDe Jazz Centrale - drumsplusDe Jazz Centrale - sax

   

  Eventueel uitgebreid met:

  plusEen jazz crooner op uw bruiloft (zanger Alex)

  plusAlle bezettingen van het De Jazz Centrale kun je uitbreiden met zanger of zangeres (zangeres SaraLee)

  plusAlle bezettingen van het De Jazz Centrale kun je uitbreiden met zanger of zangeres (zangeres Agnes)

  plusAlle bezettingen van het De Jazz Centrale kun je uitbreiden met zanger of zangeres (zangeres Mylène)

   

  Voor pit en lounge:

  De Jazz Centrale - contrabasplusDe Jazz Centrale - jazzgitaarplus


  Onze Jazz DJ:

  Een Jazz DJ op je bruiloft

  Of bekijk al onze bezettingen...

  "Dank jullie wel voor de sfeervolle en ongedwongen invulling van onze bruilofstreceptie. Geheel zoals verwacht en gewenst, geen noot verkeerd en absoluut om te genieten!"

  Jasper de Weert
  Bruiloftreceptie in Utrecht

  Tarieven  
  altijd binnen 1 minuut een indicatie

 • Foto Mark Brouwer

  De stijl en klasse van jazz tijdens jullie afsluitende avondfeest

  Wil je een swingende afsluiting van de mooiste dag van je leven? Met een jazzband of jazz DJ van de Jazz Centrale eindigt jullie droomdag in een swingend feest!

  Het leuke van jazz is dat het een muziekstijl is die vrijwel iedereen mooi en passend vindt. Dus zowel jullie vrienden als bijvoorbeeld ouders zullen kunnen genieten van onze muziek. Al jullie gasten zullen onder de indruk zijn van het bijzonder hoge niveau van onze musici. Bovendien geen oorverdovende partyband of dreunende bassen van een allround DJ, maar beschaafd en passend volume, zodat jullie en je gasten comfortabel met elkaar kunnen converseren maar waarbij het ook zéker mogelijk is een dansje te wagen!

  Kortom, de Jazz Centrale staat garant voor een onvergetelijk feest ter afsluiting van jullie bruiloft!

  "Wij hadden een prachtige trouwdag waarbij jullie met de band en de DJ een fantastische bijdrage hebben geleverd met goede en swingende muziek tijdens ons diner en de uren daarna. Hartelijk dank! Een aanrader voor de jazz liefhebbers!"

  Erik Mijnhardt
  Dwarsgracht

  Onze aanraders

  Voor een afsluitend avondfeest kiezen jullie het beste voor een wat grotere combinatie, zodat er genoeg dynamiek beschikbaar is om er een mooi feest van te maken.

  • Wil je een ontspannen sfeer op jullie avondfeest en hoeft de muziek niet te veel aanwezig te zijn? Overweeg dan eens ons populaire Swing Trio. Dit trio kan heel goed worden aangepast in volume. Zoek je iets meer pit en zou je het leuk vinden om in de loop van de avond misschien wat te dansen, dan kun je ook uitstekend kiezen voor ons Allround Trio. Met het beroemdste jazztrio uit de jazzgeschiedenis, kan jullie avond ónmogelijk mislukken! En je maakt het helemaal af door er een swingende saxofonist aan toe te voegen. "Take Five" iemand?

  • Door een vocalist aan deze combinaties toe te voegen, krijgt ons jazzbandje wat meer een gezicht, en komen we wat meer uit de achtergrond. Kies uit onze talentvolle zanger Alex voor de beste jazz en soul. Of wacht dacht je van onze jazzdiva SaraLee? Of de zomerse bossa nova en latin van Agnes? En geven jullie je bruiloft een vintage tintje in de stijl van The Great Gatsby? Dan zorgt onze vintage zangeres Mylène voor een onvergetelijke avond!

  • Helemaal uniek is ons Jazz Centrale Dance Lounge Project. Een waanzinnige blend van jazz en hedendaagse pop- en danceliedjes en dat alles gemixt met stevige beats en toch de ambachtelijke uitstraling van een live band.

  • Een combinatie van een jazzband met onze jazz DJ biedt jullie het mooiste van twee werelden! De ongeëvenaarde charme van live muziek én de pit en flexibiliteit van de jazz DJ. Dit garandeert jullie een fantastische feestavond en biedt ongekende mogelijkheden om er een sfeervol dansfeest van te maken!

  • De jazz DJ kun je uiteraard ook als solo act inhuren. Hij draait de beste funk en soul, ambachtelijk van vintage grammofoonplaten. Natuurlijk is het volume bescheiden en uitstekend aangepast aan de situatie. (Wil je de jazz DJ uitbreiden met een saxofonist, neem dan even contact met ons op.)

  "Op ons bruiloftsfeest speelde een jazzkwartet met daarin slagwerk, contrabass, piano en saxofoon. Wij waren allen onder de indruk van de prachtige muziek. De Jazz Centrale heeft ons feest de heerlijk ontspannen sfeer gegeven waar we naar op zoek waren. Het heeft de avond een mooi kleurtje gegeven. Meer dan de moeite waard! De communicatie vooraf verliep heel prettig. Na wat mails en even bellen kregen we een prachtig persoonlijk aanbod wat bij ons paste. Het is fijn dat er met je wordt meegedacht. Kortom persoonlijk benadering, prachtige muziek en een heerlijk bruiloftsfeest."

  Tim Stronks — bruiloft in Dordrecht
  Deze klant koos voor ons klassieke jazzkwartet met saxofoon

  Onze suggesties

  Voor mainstream jazz sfeer:

  Piano of 			elektronische pianoplusContrabasplusDrums

   

  Voor een fijne authentieke jazzsound:

  De Jazz Centrale - piano of elektronische pianoplusDe Jazz Centrale - contrabasplusDe Jazz Centrale - drumsplusDe Jazz Centrale - sax

   

  Eventueel uitgebreid met:

  plusEen jazz crooner op uw bruiloft (zanger Alex)

  plusAlle bezettingen van het De Jazz Centrale kun je uitbreiden met zanger of zangeres (zangeres SaraLee)

  plusAlle bezettingen van het De Jazz Centrale kun je uitbreiden met zanger of zangeres (zangeres Agnes)

  Voor pit en lounge:

  De Jazz Centrale - contrabasplusDe Jazz Centrale - jazzgitaarplus

  .

  Onze Jazz DJ:

  Een Jazz DJ op je bruiloft

  Of bekijk al onze bezettingen...

   

  Tarieven  
  altijd binnen 1 minuut een indicatie

  Unieke sfeer

  "Wij hebben de Jazz DJ geboekt op ons huwelijksfeest. De Jazz Centrale pakt het heel professioneel aan en is heel open met communicatie. Toch fijn bij zoiets persoonlijks als een bruiloft. De Jazz DJ is ideaal als je zelf wil bepalen hoe luid je de muziek wil hebben, je geen Nederlandstalige "meezingers" wil en ook geen luidruchtige band waar niemand elkaar meer kan verstaan en aan het eind van het feest met fluitende oren weer naar huis moet gaan. Allemaal vanaf Vinyl platen; lekker krakend geeft dat een unieke sfeer."

  Tjalling en Robbert
  Bruiloft in de Mariënhof te Amersfoort